DOME,

SLATKI DOME

rezidencijalni namjestaj

Dom pod okriljem raznolikosti

(Odrednice u oblikovanju namještaja i stambenog prostora)

Stručnjaci koji se bave analizom trendova ističu da u današnje doba ljudi osjećaju veliku neizvjesnost i nesigurnost te da se upravo zato povlače u sigurnost svoja „četiri zida“ gdje imaju svu širinu i slobodu iskazivanja vlastite kreativnosti. Oni jasno i jednoznačno odabiru proizvode koji su daleko od jeftine produkcije. Štoviše, za sve proizvode je jasna orijentacija prema kvalitetnom namještaju od izuzetnih i visokocijenjenih, često ekoloških materijala, kvalitetnoj doradi, ugodnom dizajnu koji se u oblikovno može protezati sve do neobičnog i ekscentričnog.

U svakom pogledu, utjecaji vanjskog svijeta odražavaju se na unutrašnji stambeni prostor, što se odražava u udobnoj i ugodnoj atmosferi doma i zahtjevima korisnika u odnosu na proizvode i proizvođače. Sve se više potražuje udoban, mekan i profinjen namještaj. Dolazi do miješanja funkcionalnih jedinica stana, dnevni boravak postaje slušaonica, čitaonica i radni prostor, spavaonica i blagovaonica, a sve više nestaje ravne crte između kupaonice i ostalih prostorija. Zahtjevi su utoliko različiti kolika je i razina razvojnih mogućnosti pojedinca i prostora.

Traže se fleksibilnost i kreativnost u svakom segmentu namještaja i opreme, ali i prostora u kojem će se oni nalaziti. Nisu samo naše navike promjenjivog karaktera. Stambeni prostor također je podložan izmjenama i fleksibilnim formama. Svi dijelovi stana, naročito prostori između ulaznog prostora i kuhinje, terase i dnevnog boravka su nadasve fluidni i promjenjivi.

Sveprisutni su dovitljivi oblici i funkcije elemenata namještaja, primjena potpuno novih materijala te načini izrade pojedinačnih dijelova. Stolice, stolovi, naslonjači ili police nisu više samo spoj skulpturalnog ukrasa i funkcije, izvedeni od raznovrsnih plastičnih materijala ili od metala, stakla ili čak betona, već redovito u sebi sadrže dodatnu sakrivenu funkciju, demontažne dijelove ili jednostavnu uporabu materijala s jasno naznačenom namjenom proizvoda.

Stručni interdisciplinarni tim Ferenčić d.o.o. ponudit će Vam rješenja i za najzahtjevnije interijere, od idejnog do izvebenog projekta, te opremiti namještajem iz naše ponude ili prema Vašim zahtjevima, proizvedenim u našoj tvornici. Osim namještaja u ponudi imamo i unutarnja vrata, koja se dezenima i dizajnom mogu prilagoditi namještaju, odnosno cjelokupnom interijeru.

 

Vi ste ovdje: Home Ponuda Rezidencijalni program