SPAVAĆE SOBE

spavace sobe

Kultura spavanja

Trećinu života, barem tako kažu stručnjaci iz područja medicine, provedemo spavajući. No, kako spavamo i da li je vrijeme koje provedemo spavajući dovoljno kvalitetno za odmor i regeneraciju našeg organizma? Suvremeni način života, skraćeno vrijeme spavanja u korist budnosti, rada ili zabave rezultira poremećajima sna, nesanicom, nemirnim snovima i nekvalitetnom regeneracijom tijela. Prema rezultatima mnogih istraživanja, sve je veći broj ljudi koji pati od problema kardiovaskularnog sustava, bolova u leđima, vratu i glavi, javljaju se bolesti kralješnice i mišićno-koštane deformacije.

Ove činjenice pokazuju koliko je zdravlje današnjeg čovjeka ugroženo, a stručnjaci u području medicine, ortopedi, somnolozi, psiholozi i drugi, interdisciplinarno se udružuju sa stručnjacima drugih područja poput dizajnera, konstruktora, proizvođača i prodavača namještaja u cilju očuvanja zdravlja.

Svijet snova i koncept spavanja – ''pametne'' i tehnološki do savršenstva razrađene konstrukcije ležaja-madraca otvorile su područje zdravog spavanja kao potpuno samostalnu kategoriju, kao kombinaciju potpuno novih koncepata i ideja zdrave kulture življenja i novih ukusa i navika korisnika.

Usprkos vanjskim sličnostima u obliku i dimenzijama, svaki madrac u stvari uopće ne mora biti nužno ''madrac''. Postoje različite vrste madraca: klasični madrac u unutrašnjoj konstrukciji ispunjen Bonell oprugama, ili đepičastom opružnom jezgrom, zatim madrac izrađen od latexa ili hladno lijevane spužve ili Tempur pjene, madraci pokriveni klasičnom pamučnom navlakom ili navlakama s dodatkom posebnih vlakana u kojima se nalaze esencije aloa vere ili eukaliptusa ili pak madraci s ugrađenom potpuno novom tehnologijom vodenih i zračnih komora ili akustičnih senzora.

Pri odabiru kreveta, obvezno posebnu pažnju posvetite i odabiru madraca i podnice!
1 Spavaća soba BARBARA CLASSIC
Vi ste ovdje: Home Ponuda Rezidencijalni program Spavaće sobe