KUHINJE


Kuhinja

Nedvojbeno, kuhinja je danas u svakom svojem segmentu podvrgnuta transformacijama. Integrirana u stanovima, garsonijerama ili kućama, spojena s dnevnim boravkom, no istovremeno sakrivena unutar svojih velikih formata fronti, sa savršenom obradom ugrađene električne opreme, uključujući internet tehnologije i ergonomske detalje.

Kuhinja danas gradi novi nivo uporabe, bazirane na visokotehnologiziranoj i informatičkoj opremi, jednostavnosti i čistoći linija, korištenju hladnih materijala (poput čelika, aluminija i plastike) koji u suradnji s uporabom toplog drva i drvnih materijala, pa čak i kamena ili decentnom oblikovanju prihvatnika (koji su najčešće sakriveni ili ih uopće nema) i drugih detalja nudi otvoreno i vrlo profinjeno mjesto uživanja u slavljenju rituala pripreme hrane.

Suvremenu kuhinju više ne odlikuje samo njezina visoka funkcionalnost, ergonomija i novi materijali. Uvlačenje konceptualnog pristupa u oblikovanju, ovaj segment poprima duhovnu i kulturološku formulaciju. Prisutnost emocija i zdravog životnog ozračja, od pripremanja hrane do načina njenog konzumiranja seže u filozofske sfere.

Otvorena kuhinja sa obveznim otokom u središtu poziva na komunikaciju i centralna događanja. Uređaji koji se nalaze u tom prostoru, poput hladnjaka, pećnice, kuhala ili mikrovalne i ostalih prate suvremene koncepte oblikovanja, pretvarajući nekadašnji težak radni proces jedne domaćice u uživanje i zabavu, omogućivši veliki udio udobnosti, pogodnosti i emocija.

Kod oblikovanja kuhinja preporučujemo velike, čiste i jednostavne stijene koje sakrivaju dugačke police i zamjenjuju nekadašnju ostavu. Vrata ormara se otvaraju podizno ili posmično, duboke ladice su s ugrađenom LED rasvjetom koja se pali pri otvaranju, u vitrinama se mogu integrirati osvijetljene staklene police a visinu kuhinjskih radnih ploha smo podigli na 90 – 95 cm.

Dizajnerski favoriti su tehnološki savršene ugradbene pećnice, ploče za kuhanje ili sudoperi sa ugrađenim slavinama, kao i kombinacije prirodnog ili umjetnog kamena, čelika ili aluminija s drvom ili drvnim pločama obloženih folijom ili compact pločama površinske obrade mat ili visokog sjaja.
Vi ste ovdje: Home Ponuda Rezidencijalni program Kuhinje